Eerste Fosduinen in teken van One|Content en een beetje GIT

Fri, 24/06/2011 - 08:25 -- hvancann

strandduin2valuea4_kleinFosduinen is in een gezellige sfeer kennis op doen en uitwisselen over open source CMS en de achterliggende technologieen. Free and Open source Software (FOS) in de Duinen. Fosduinen is een bijeenkomst geinspireerd op Fosdennen; onze jaarlijkse bijeenkomst in de Ardennen in combinatie met FOSDEM, het grootste open source evenement van Europa in Brussel.

Paul Delbar van Delius uit Gent (B) trapt af met "Everything is content, content is everything". One|Content is een Rapid Application Development omgeving binnen Joomla voor integratoren die zichzelf tussen programmeur en front-end ontwikkelaar in zouden plaatsen. Zonder een regel PHP code te hoeven schrijven kun je extensies maken. De communicatie met eindklanten over de realisatie van functionaliteit en complexere datastructuren vereenvoudigt. 

afb0082

Eindgebruikers snappen de interface beter. De bouwtijd van een Joomla extensie vermindert met One|Content met een factor 2 a 10 afhankelijk van hetgeen je bouwt.

Deelnemers aan de workshop krijgen eerst instructie en gaan later op de dag de daad bij het woord voegen: in een uur tijd wordt een applicatieonderdeel in elkaar geklikt.

"Everything is content, content is everything". Die uitspraak moet dus op een Delfst blauw tegeltje; aan de muur bij de IT afdeling.

afb0083

Met een middag wandeling en een sfeervol er vitamine rijk etentje (geen blaadje sla is over tafel gegaan) kunnen we er weer tegen. Onder het genot van een drankje na een mooie duinwandeling wordt de dag afgesloten.