September 2010

Flexicontent: CCK voor Joomla!

Mon, 20/09/2010 - 11:51 -- mmelis

Flexicontent logoTijdens JandBeyond hebben enkele leden van het JC-team de presentatie van Emmanuel Danan bijgewoond over FLEXIContent en FLEXIaccess. Ook onze associate Marie-Anne Melis was daarbij en heeft onderstaand verslag geschreven.
FLEXIcontent is een CCK (Content Construction Kit), een uitbreiding op Joomla! waarbij het mogelijk is om content te verrijken met extra contenttypen en extra velden.

Do not shoot the messenger

Wed, 08/09/2010 - 15:14 -- hvancann

dont_shoot_messengerIk kwam deze leuke uiteenzetting tegen over gemeente Haarlem van Jan Stedehouder.
http://www.janstedehouder.nl/2010/09/02/hoort-haarlem-nog-in-de-kerngroep-open-gemeenten/#more-1222

Het stuk is een min of meer chronologische uiteenzetting van de stappen van de gemeente Haarlem op het gebied van Open Source. Of beter gezegd: de passen op de plaats in de afgelopen jaren. Een op papier "open" gemeente met koud water vrees? Lees het artikel en oordeel zelf. Wat mij intrigeerde was een ander fenomeen.... het schieten op boodschappers.

Standaard SEO van Joomla! instellen

Sun, 05/09/2010 - 23:00 -- larts

Loesje over tijdverspilling

Soms lijkt een uurtje een beetje rondhangen op internet nutteloos en tijdverspilling. Ik voel mezelf zelfs wel eens schuldig als ik weer eens afgeleid wordt en mijn aandacht richt op iets nieuws in de grote bittenbak. Want er is ook zoveel te vinden, en ik ben ook zo nieuwsgierig. Ik wordt wel eens een beetje moe van mezelf, ***zucht****.

Maar dan, opeens als ik dan aan mezelf loop te twijfelen, wordt ik toch weer bevestigd in mijn overtuiging dat dat uurtje rondlummelen me wel eens voor de zoveelste keer een heleboel tijd zou kunnen aan besparen.

Zo ook vandaag:
Druk bezig met van alles en nog wat, met klusjes die echt afmoeten en waar ik straks zelfs een rekening voor kan sturen, wordt ik toch weer afgeleid door iets uit de Google-stal. Of liever gezegd uit de Google-import-schuur.